Sunday, September 18, 2011

.........

19 SEPTEMBER yang aku tunggu tak seperti apa yang aku impikan. :((

Sunday, September 4, 2011

E N V Y.

Assalamualaikum W.B.T

Today 04 September 2011. Yeaaa.. Lagi 15 hari kutt hari yang aku tunggu. Hehhe.. Yang lepas haritu B'day rafil kawan rapat aku tu. Jealous gila aku tengok dia, GF kesayangan dia nak buat surprise tapi tak jadi. Hohho.. Aku teringin sangat ouhhh nak macam tu. Selama 19 tahun aku hidup ni, tak penah la celebrate B'day macam tu, paling tak pun mak blanje makan n bagi gift. :( . Teringin gila ouhhh.. Huhhu. Time tu aku tahan nangis jee mase nyanyi lagu B'day tu..

Tapi takpelaa.. Nak buat macam mane. Maybe tahun ni celebrate sorang sorang je lagi kutt. Hohho :). Sekarang ni pun, nak tukar mind set. Mood Raya -----> Mood Exam. Jia You ! :D

Friday, August 5, 2011

Anxious.

Jam sekarang menunjukkan 0453 minit pagi. Dari pukul 0100 tadi aku asyik terjaga then tido, bangun tido. Aku pun tak tahu knape aku macam ni hari ni.. Aishhh! Today hari sabtu, tak tahu la nak buat ape bile tak sekolah ni. Next week dah exam, buku pun tak habis bace lgi.. Hoping miracle Will Come. :)

Friday, July 22, 2011

21 July 2011.

This is a most enjoyable day and also the most tiring day. Although tired, but yesterday has created a sweet memory in my life, I am very happy .Thank You Soooooooooooo Much ! :D




Thursday : 21 July 2011.

Tuesday, July 19, 2011

Arrived

Hope tomorrow it's a beautiful day.

Hoping.

I hope you like what I give to you yesterday.
I do not know what you like
But I really hope you like it.
I'm ashamed of all the texts Dream
But it is reality
I don't know how to tell you
I tried to tell through writing that I wrote it
I had to write it, but I do not know how you feel now
Maybe you do not like it, Maybe you happy, or Maybe you don't  want to see me again
But I love you. That you need to know, even though you did not like me .. 
But if you have the same feelings with me let me know ya .. :)


I want to GCB! Hahha: D

Tuesday, July 12, 2011

Waiting. :)

Seronok kan bile bahagia. :)
Aku seronok bile tengok kawan² aku happy, even aku tak berapa nak happy. 
Aku pun teringin sangat bahagia macam diaorang..
Diaorang selalu senyum, ketawa sama²..
Aku mampu tersenyum je bile tengok diaorang bersama..
Nampak la keriangan dan kegembiraan tu..
Tapi aku kadang² ketawa hanya untuk buat kawan² aku nampak aku ni okay je.
Yelaaa, sape yang taknak bahagia kan? Tipu la tu namenye..
Tapi takpelaaa.. Mungkin kebahagian untuk aku belum datang..
Maybe satu hari aku akan dapat kebahagian itu..
Sabar AM. Sabar~~
Kau kene kuat ! Yeahhhh! Kuatttt!!!

Wednesday, July 6, 2011

Sick.

Assalamualaikum W.B.T


Today aku kat sekolah half day je.. After rehat je perut aku terus rase sakit. Bile naik kelas lagi la dah macam ape dah.. N last, Ogy hantar aku g klinik. tQ Ogy! :) Doktor cakap perut aku masuk angin? Hurmm.. Maybe sebab last night aku tak makan nasi kutt. Tak thu laaa, aku macam takde selere semenjak dua menjak ni.. Tak tahu kenape, tak rase pun nak makan ape².. :(

Sunday, July 3, 2011

HoneyDew.

--> Thank You make me happy yesterday! 
--> Thank You make me smile yesterday!
--> Thank You make me laugh yesterday!
--> Thank You Ice cream yesterday!
--> THANK YOU FOR YESTERDAY!! :D

Thursday, June 30, 2011

Desire..

Assalamualaikum W.B.T. :)

Errr.. Nak tahu? Tak pyh thu laaa.. Hahha :D. Sekarang aku busy gilakkkkk! Sibuk dengan band, sibuk dengan study, sibuk dengan hari kantin, sibuk dengan kerja rumah.. Aduishh! Yeaaa, next week Archest perform kat aimpoint yang dulunye tesco, sekarang tesco tu dah takde. Hahahaha! Jum datang ramai², ajak la makcik, pakcik, nenek, atok, adik, abang, mak, ayah semua eyy! Hehhe :D. Hope siang tu Archest dpt perform untuk perasmian hari kantin. Tgh tunggu permission dri pengetua ni. Huhhu.. Maybe lepas raye nnti Archest akan ke Ipoh! Fuwaaaa!!! 1st time woo main kat luar selangor. Hehhe.. Tapi tak confirm lagi sebab masih dalam perbincangan. Hope jadi la eyy! :)

Yaaa.. STPM pun dah tak lame lagi, tinggal lagi 4 bulan je.. Hurmmm. Tapi aku rase lepas dari PPT ni aku dapat la fokus study ni. Tak macam before PPT, serabut kepala aku pikirkan banyak benda. :( Sampai aku rase dh give up! Tapi nasib baik la ade yang bagi dorongan kat aku. Yelaa, benda lepas jangan di kenang selalu kan. Dah tinggal kenangan.. Takpela, hidup aku sekarang dah makin seronok, tQ selalu ade dengan saya! :) 

Hari kantin? Perghhh!!!!!! Naik gila aku pikir benda ni. Aku di tugaskan buat rumah hantu. Adoiii!!!! Aku ni dh la last masuk rumah hantu time tadika. Tu pun aku masuk tutup mata.. Hahahahha :P. So, aku tk nmpk mcm mane persekitran rumah hantu tu. Hohho.. And last semalam aku dapat idea, aku cakap ngan Puan Rafidah suh Majlis Perwakilan Pelajar yang buat rumah hantu. Hahhaha.. Lepas la tanggungjawab aku. Pandai tak aku? Heeee :P

Kerja rumah? Errr.. Yaaa, rumah aku tengah renovate part dalam nye ni. So sekarang rumah aku sangat la bersepah gilaaa! Huuu.. Aku pun tk thu la bile nak siap ni. Hope before puasa siap la semua ni. :) Okay laaa, sampai sini jela esei pendek aku eyy.. Bubbye ! :)

Tuesday, June 28, 2011

Errr..

Dont be sad yaaa GSW. SMILEEE!!!!! :)
Your smile pierced to the heart! :D

Friday, June 24, 2011

:(

Kenape aku perlu menangis? kau kan kuat myrul! Kenapa kau nangissssss???????? Kau jangan jadi bodoh! Kau nak exam tahun ni. Kau jangan la macam nii! Kau ingat, ni mase depan kau, kau nangis pun tak gune! Kau kuat kuat kuat kuat kuat!

Sunday, June 19, 2011

Terasa Hati..

Assalamualaikum W.B.T


Today hari ahad kan, Pagi² lagi mak aku dah bising satu rumah. Kemas² nak balik kampung. Ni kan dah nak puasa, nenek buat la kenduri sikit. hehhe.. Date hari ni pulak same dengan hari bapa. Ape lgi, ramai² la celebrte hari bapa untuk bapa² yang ade tadi.. :D


Terasa Hati? Hurmmm.. Yupp! ni la yang aku rase tadi. Stret to the point la ey. *betul tak aku eja ni. Hahha.. Yaaa, ade yang kate aku ni habiskan duit bapak aku? Fuhhh!! Terasa beb. Even ayt die mcm ni 'Takkan duit tu untuk anak laki jeeee..' Ayat ni die tujukan kat bapak aku. Even die tak mention aku dalam ayt tu, tapi aku terasa la kan. Sape laki anak laki bapak aku? Selain abg aku. Haaa.. Die dh ckp mcm tu die jeling pulak kat aku. Yang aku pun senyum jelaaa... Malas nak cerita panjang kan. Aku ni tak suke nak begaduh hal² macam ni.


Aku mintak duit kat mak aku nak buat isi minyak nak g sekolah je. Kadang² duit belanja pun aku tak mintak tau. Yelaaa, aku mane ade pendapatan lagi.. Masih sekolah lagi kan. Setahu aku la kan, tak penah la aku mintak duit banyak² sebab nak g enjoy sane enjoy sini. Aku tahu susah nak carik duit. Aku penah rase macam mane carik duit. 


Aku tahu yang kau pandang rendah kat aku kan? Yelaaa.. Belajar pun kat TINGKATAN 6 je.. Ape la sangat kan? Aku tahu.. Tapi at least aku ade usaha nak belajar. Memang la rezeki ade kat mane², tapi if kite tak carik boleh datang mcm tu je ke? Tak kan?.. So pikir la kawan², kite jangan pandang rendah kat orang lain.. Orang lain pun ade hati dan perasaan jugak yang kite perlu jage. Okay! :)


*soriii.. ni aku nak luahkan perasaan. Huhhu :(

Saturday, June 18, 2011

Lucky. :)

Do you hear me,
I’m talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I’m trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard
I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
They don’t know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I’ll wait for you I promise you, I will
I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we’re in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
And so I’m sailing through the sea
To an island where we’ll meet
You’ll hear the music fill the air
I’ll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you’re all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now
I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I’m lucky we’re in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Sunday, June 5, 2011

Jauhi Aku.

Lepaskan diriku
Lupakan segala kenangan 
Yang telah kita cipta dahulu
Kau bukan untuk ku
Kau menodai cinta
Yang ku berikan padamu


Bila..
Rasa, Tiada, Cinta
Aku, bagaikan tak bernyawa
Sesalan tak bisa ku sesali


Jauhi aku
Hilangkan dirimu dari pandangan mataku
Dan ternyata kau bukanlah pilihan yang terbaik
yang bisa
Di jadikan kekasih hati


Kau bukan yang dulu
Gadis idaman hati
Yang selalu ku puja
Ku takkan bisa
Menjadi seperti apa yang kau pinta





You Can Only Disappoint Me !!!!!!

i feel like want to drop all my tears down
cuz you just make me sick and tired
i want you to know, how much pain is itso i left you far behind!

always be dying for you how could this happen to me
i miss you, but need to say i hate you!!

every heart you break and tears i shed
tears and blood were down profusely
i knew that everything might not okaymy mistake cuz wasting alot of time!
you can only disappoint me!

always be dying for you
how could this happen to me
i miss you, but need to say i hate you!!

every heart you break and tears i shed
tears and blood were down profusely
i knew that everything might not okay and i knew its my mistake

yet, you can only disappoint me
have you ever feel of what i felt when heart been break
have you ever feel of what i felt when heart been break
every heart you break and tears i shed you can only disappoint me
have you ever feel of what i felt
HEART BREAK!
i feel like want to drop all my
TEARS DOWN!



Monday, May 30, 2011

Thank You. :)

Assalamualaikum W.B.T

Hurmm.. Lame dah aku tak on n update blog aku ni kan. Tah knape today terasa tetibe nak on pulak. N rase nak update.. Macam macam cerita aku nak cerita act, tapi kite cerita benda yang penting jela ey... :)

1st : Korang nak tahu tak, mase tu blog ni menang 1st prize wooo. Hahha.. Yelaa, mcm tk pecaya la kan, blog aku ni bukan nye cantik n power pun. Tapi boleh menang.. Takpela, dah rezeki kan, nak buat cane. Hohho..

2nd : Okay, tk lame ARCHEST! nak masuk recording wei, lagu yang kitorang pertaruhkan adalah 'thank you baby'. Aku rase bagi aku lagu ni okay laaa antara banyak banyak lagu yang kitorang ade. Lirik ni aku yang tulis, iwan yang buat arrangement music. Meh aku cite sikit bout lgu ni. Lagu ni kisah die mcm ni, ade sorang budak ni, die suke kat sorang perempuan ni, bile dh suke mesti la mcm mcm die buat kan.. Tapi lastly perempuan tu pergi mcm tu je. Tgglkn die mcm tu jee.. Dah tu baru la die sedar yang die cume di permainkan. :)

3th : Exam bru je habis, Mid year exam. :) Boleh la rilek sikit.. Tapi keje aku kat rumah sekarang ni, siapkan kerja yang tertangguh sejak dari tahun lepas. Hahha.. Banyak gila woooo! Aduiiii.. Takpe, kene slow n steady. Hehhe..


4th : Hurmmm.. :( Aku hampir terjatuh.. Hampir putus asa.. Tapi alhamdulillah ade yang selamatkan aku. tQ Teacher bagi semangat, bagi motivasi kat saye! Terima kasih teacher! If teacher tkde sy tk thu la ape jdi kat sy.. :( Takpe, sekarang sy dah ade teacher, ade lao shi! :D, ade kawan kawan, ade semua laa! Sy ingt semua pesan teacher ey.. Boleh dikatakan hampir setiap malam aku menangis wei.. Takpelaaa. Aku tknk cerita la ape dh jadi yang tu. Bia la aku simpan ey :)

Sunday, April 17, 2011

11 Months! :D

Assalamualaikum W.B.T


Alhamdulillah kita dah 11 bulan bersama kan. :)


*pic lame ni. Hihhi :D

Dah macam² kite lalui kan.. Alhamdulillah bertahan jugak sampai 11 bulan. Rase sekejap la pulak.. Tup² sekejap je dah naik pelamin. Heeee :D Insya-Allah.. Doakan ya! Aminnn! :) Semoga hubungan kitorang ni kekal sampai ke jinjang pelamin, ke anak cucu cicit, hingga ke akhir hayat. Amin.. :) I LOVE YOUU SOO MUCH sayangggg! 

Sunday, April 10, 2011

Mini Studio!

Assalamualaikum W.B.T


Setelah sekian lama menyepikan diri, aku kembali untuk menyerikan lagi dunia maya yang tiada tolok banding nya dengan dunia nyata. *ape aku merepek ni. hahaha.. Ape kabar anda yang membaca ni? Semoga berada dalam keadaan sihat sejahtera. Amin.. :) Semalam 09 April 2011 bersamaan dengan 06 Jamadil Awal 1432H aku berjalan-jalan sambil mengenyangkan perut. Hohho.. Kitorang biase laaa, makannnn je keje nye, tengok wayang ke, shopping ke ape ke tak penting. Yang penting makan.. Betul tak Ira? Hehhe :D


Jap², tapi ape kene mngena nye dengan tittle dengan ape yang aku nak post ni? Haaaaaaaaaa.... Meh sini duk rapat², sebelum tu tengok gambar ni dulu. 













Aku dah ade studio mini bebbbb! Hehhe. Alhamdulillah tercpai jugak cita² aku nak ade studio even mini studio. Drum ni guitar mini ni Cik ira yang bagi kat aku.. Aku tak sangke pun yang die nak bagi benda ni. Memang aku penah mintak die drum n guitar, tapi just nak gurau² je. Manje² la katakan. Hehhe.. Then semalam aku mase die kuar rumah aku nampak die pegang plastik. *dalam hati aku cakap, ni kut benda yang die nak bagi kat aku.. hehhe :D. Skali tu aku nak tengok die tk bagi. Kedekut betul! Aishhh! Takpe², tapi aku dpat goncang je bekas nye. Aku ingat cawan ke, pen ke, kychn ke kan..

Okay la, kitorang pun teruskan perjalanan nak ke OU bukan UO ey.. One Utama, bandar utama. Hohho.. Dalam perjalanan pun borak² la gelak² laaa. Hahha.. Sonok²! :D. Dah sampai je ape lagi MAKANNNNN! Hahaha.. Duk jalan dari hulu sampai hilir, carik food court tak jmpe² kat mane ey? Aku t'ign pulak nak mkn Sizzling. huhhu.. Okay laaa, tak jumpe² jugak, kitorang pun msk la A&W, tapi dh sampai depan kaunter tu, *masing² tk thu nak order. HHAHAHAHAHA.. Dengan muke tak malu nye pun kitorang kuar g carik McD. Hahha..

Dam sampai McD, mak aiii! Penuh gilakkkk! sebelah nya KFC byk kosong.. *kita makn kat KFC jela yang* aku cakap kat ira. Okay, layannnn.. Duk makan borak ape sume tgk jam dah dekat 1430H, adusihhhh! Tak slt lgiii.. Then after makan kitorang g solat, after solat baru kitorang gerak balikkk.. Tapi bukan nye terus balik. Macam biase laaa, kitorang kan support Putrajaya, tu yang kitorang slalu lepak situ tu. Hahah.. Sambil tunggu asar duk jalan² kat dataran putra tu. 

Azan asar pun berkumandang, macam selalu nya kitorang solat kat masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin atau lebih dikenali sebagai masjid besi. Hohhho.. Tapi semalam pergghhhhh! Ramai gilok orangg, tk thu la ade function ape kat situ. Dengan carik parking nye pun tk jumpe.. Adoiii.. Last² kitorang buat keputusan nak solat kat tempat lain.. Dah sampai dengkil pun tk thu nak solat kat mane, last nye solat kat umah aku. Hahahah.. After solat pun kitorang teruskan perjalanan ke Kebun baru.. Alhamdulillah semalam segalanya berjalan lancar. :)

Terima Kasih Shakirah Binti Haji Mohamad Yusof! Terima Kasih banyak²! Saya hargai pemberian kamu.. :) Sayang & Cinta kamu sangat sangat sangat sangat taukkk! I LOVE YOU SOOOO BLOOODY MUCHHH!

Monday, March 21, 2011

Nak mintak tolong!!!

Assalamualaikum W.B.T


Nak mintak tolong kat korang ni..
Aku buntu nak pilih yang mana,
- Drum set
- Tukar enjin turbo L2s kancil aku tu
- Nak decorate dalam kancil tu tu
- Kamere DLSR
- iPad


Tolong aku pilih yang mana weiii! huhhu.. Hope korang bole tolong ey. Drum set untuk aku senang practice ngan band mate aku.. Enjin turbo nak bagi sedap bile msk highway.. tapi aku nak decorate dalma kancil aku tu ala² yang dalam cinema. Aku nak kamera DSLR sebab aku pun minat photographer.. Aku jugak nak iPad sebab boleh d bwk kemana mana.. Adoiiii! Mane ni. Huhhu.. Tolong ey kengkawan. huhhu

Tuesday, March 15, 2011

10 month :((

Assalamualaikum.


Dah sepanjang mase air mata aku ni mengalir, sampai la sekarang air mata tu dh tak kluar lgi.. Aku tk thu ape yang dh jadi kat aku ni. Asyik nak nangis je! Aku tak boleh nak pisah ngan die.. :((. Today aku mesej delivered, tapi tk d balas pun. Aku call tak d jawab pun.. Huwaaaaa!:((
Aku tak boleh nak berdiri sendiri.. Semangat aku dah tkde dah!*tolong la reply.. :(( Aku tak thu nak luah kat sape lgi. Aku RINDU! RISAU! SAAAAANGAT RINDUUUU!!!!!!! :((. Kitorang tk penah pun berenggang, sebab tu la jadi mcm ni. :(( Besuk anniversary kitorang yang ke-10 bulan, tapi mcm maneeee.. Die tkde ngan aku, aku tk thu ape die buat, sht ke tak, dh mkn ke blm.. :( Aku nak dieeeeeee!!!!!!!! :(( Dah, jgn nangis lagi myrulll! Kau kuatttt! 

Tuesday, March 8, 2011

Annoucement!

Assalamualaikum W.B.T
Apa kabar anda semua? Adakah dalam keadaan sihat² belaka..
Aku nak memperkenal kat korang satu band ni..
Name nye belum ramai yang kenal lagi, tpi Insya-Allah one day name band ni ramai yang akan kenal..
Okay click kat bawah ni, *jgn lupe like skali eyy.. Hehhe tQ! :)
Clik sini.

Wednesday, March 2, 2011

Sekelip Mata..


Sudah lama
Ku suka duka
Tanpa arah
Abaikan masa
Sukahati ku menjalani hidup
Tiada halangan terbang terbangan
(Masa kan tiba oh sekelip mata)
Tibalah masa ku jatuh
Kerana apa?
Duniaku gelap gelita
(korus)
Awanan biru, aku masih tak layak
Masuk duniamu, milik ku banyak dosa
Kejutkan ku kembali semula
(Masa kan tiba oh sekelip mata)
Tibalah masa ku jatuh
Kerana apa?
Hatiku mengata
(korus)
Awanan biru, aku masih tak layak
Masuk duniamu, milik ku banyak dosa
Maafkan aku, hidupku masih palsu
Maafkan segala-galanya, masaku sudah tiba
Maafkan aku (maafkan aku) ampunilah aku
Maafkan aku (maafkan aku) ampunilah aku

Assalamualaikum W.B.T
Ape khabar anda semua? Semoga berada dalam keadaan sihat² belaka. :). Cube korang paham betul² lirik lagu atas ni.. Ni lagu One Buck Short - Sekelip Mata. Bile korang paham betul² lagu ni, takut pulak rase nye bile ingt mati kan.. Kite ni masih belum cukup lagi amalan nak berjumpe Allah S.W.T, masih banyak dosa yang kita dah buat. Bile kite pergi nanti, semua kita tinggalkan.. Mak, ayah, kakak, abang, adik, semua laaa. Tapi pernah tak kite buat persiapan untuk mati?
Ramai orang akan cakap, 'alaaa, ade mase lagi nanti nak bertaubat kan?' pernah tak terfikir bile kite selesai je bace entry ni kite dipanggil oleh Allah S.W.T, tak sempat kite nak jumpe mak ayah kite nak ucap selamat tinggal, tak sempat kite nak jumpe cikgu kite ucap terima kasih cikgu sebab selalu mengajar saya erti kehidupan ni.. Tak sempat dah. Hanya jasad yang tinggal, roh dah takde.. Jika kita masih ingat akan kematian, Alhamdulillah.. Masih ade lgi iman dalam diri kita ni.. Iman ni kite tak nampk, hanya amalan je yang boleh menampakkan iman dalam diri kita ni..
Aku nak share pengalaman dengan korang sume ni.. Arwah makcik aku umur dalam lingkungan 40-an meninggal dunia hujung tahun lepas ni disebabkan serangan jantung.. Raye tahun lepas aku datang raye rumah die, die batuk². Macam tak berapa sihat laa.. Slalu nye even die demam or tak sihat memang die ceria sangat orang nye.. Memang sangat disenangi la oleh anak² buahnya ni. Tapi bile raye tu die macam muram je, senyap je.. Kitorang datang pun die macam tak brape ceria. Sebelum ni setahu aku die takde pun sakit ape², sihat orangnye, kreatif, serba boleh, macam² die buat..
Selang brape bulan lepas tu, awal² pagi telefon rumah aku berdering.. Memang bile tengah malam and awal pagi telefon bunyi memang aku takut gile, kebiasaanye mesti ade something. Huhhu.. Memang betul, kitorang dapat berita yang makcik aku tu ade kat Hospital Selayang, dekat wab Unit Rawatan Rapi (ICU). Korang paham la kan if dah kat ICU tu macam mane keadaan nye.. Abah pun decide after balik sekolah baru pergi tengok kat Hospital Selayang.. Sebab time tu Final Exam.. Aku pun pergi sekolah macam terkilan, yelaaa. Dulu selalu gurau² tetiba je jadi macam tu..
Bile aku dah balik sekolah, kitorang pun siap² then kitorang gerak g Hospital tu. Aku pun lupe dah jalan pergi hospital tuu.. Redah je lalu K.L ape sume, alhamdulillah sampai jugak akhirnya.. Kakak dah sampai duu dengan kawannya, die dari rumah sewanya dengan kawan² die. Kakak tunggu kitorang sampai baru die masuk. Bile dah kumpul baru kitorang gerak same².. Dah sampai wad ICU, Abah ngan mak dah masuk dulu, tak lame lepas tu abah kluar cakap 'bik iza dah takde dah..' aku pun dengan kakak aku masuk terus tengok, wayar² yang ade kat arwah acik aku tu sume tengah di cabut. Katenye lebih kurang 5 minit lepas acik dah takde.. If aku drive laju sikit agak nye aku dapat jumpe kan. :(
Alhamdulillah sempat jugak la aku tengok jenazah, dan sempat jugak aku bacekan Surah Yassin.. Huhhu. Mati ni kite tak tahu bile.. Allah yang menentukan hidup dan mati kita ni. Jadi kite hendaklah sentiasa bersedia untuk menghadapi mati. Hidup kat dunia ni kite kene slalu DOa, Usaha, Ikhlas dan Tawakal.. Insya-Allah semuanya akan lebih berkat. Aku cerita ni untuk mengingatkan kita semua agar slalu ingat pada mati.. Mati tu pasti cume kite tak tahu bile kan? Jadi, marilah kita same² berebut- rebut membuat amal ibadah.. Wallah u'alam. Assalamualaikum.

Thursday, February 17, 2011

Kisah cinta.

Assalamualaikum W.B.T..


Ape khabar anda sekalian? Di harap anda semua berada dalam keadaan sihat belaka. Hehhe.. Tanggal 16, setiap bulan tepat je tanggal 16 tak kira la 16 feb ke, 16 jan ke, 16 dec or 16 nov mesti aku gembira bila tanggal ni sampai. Nak tahu knape? Tanggal ni la Shakirah Binti Haji Mohamad Yusof menerima dengan rasminya aku sebagai buah hati dia. Ni bak kate orang dulu², if orang sekarang gelpren la kan. Hehhe :) Mase tu time hari guru selepas solat Maghrib berjemaah kat Surau Kem Paya Indah aku melamar die, dalam kira² jam 1946H la mcm tu.. Hehhe. Alhamdulillah kami pun dengan rasminya menjadi pasangan kekasih. :D *malu la ckp mcm ni.. :P


Kalau nak di ceritakan kisah kami dari mula kenal sampai la sekarang memang banyak kenangan, cerita, kisah suka duka, macam² lagi laaa.. Tapi rasenye tak perlu cerita kuttt. Insya-Allah nnti time majlis perkahwinan kami nnti kami buat slide khas untuk kisah percintaan kami eyy.. :D. Sekarang ni kita cerita yang ringkas tepat padat dan mutakhir ey!. Hehhe.. if nak cerita panjang² nnti tak syiok la kan, korang tahu nnti, takde rahsia dah. Hidup ni perlu ade rahsia, baru la nnti seronok. Hahha


Kisah bermula dari sini. Aku kan dulu suke nooo layan mespes ni, suke nooo nak add² orang, sebab aku ade fight ngan membe aku sape yang friend paling banyak die hebat.. So aku pun 15 jam aku duk ngadap pc laptop, laptop pc.. Tu je keje aku, asyik nak add ooooooorang je, sampai la aku add iraConet (bukan nama sebenar) ni haaa.. Yang dia ni pulak slalu sgt laaa mengonline dirinyaa, boleh dikatakan hampir setiap petang dari pukul 3 sampai la lepas asar. Yang paling best nye pulak, bile aku tegur ade respon beb! Hehhe.. Sonok ni sonok ni :D. 


Bile dah ade respon ape lgi? Teruskan lah bercomment antara kami. Yang paling best lagi?? Die ni pulak jenis yang seKepala ngan aku *maksud seKepala disini bukan nye kami gune kepala yang sama ey, jangan salah paham. Maksud seKepala disini adalah kami sama, suke loyar burok, die pun layan je ape yang aku bebelkan, yang aku kerepekkan.. Memang sonok la dengan die ni! Hehhe.. Kang bile petang aku online tunggu die, if petang tak online? Malam mesti online punye. Hehhe.. Sampai la satu mase ni aku mintak no tepun die. Hehhe.. Mak aihhh! nak mintak no tepun pun kene teka² jugak, payah gile wooo! Dah la salah no die bagi. Aku miscall ade, tapi bukan die. Hahahaha *malu² :)).. And lastly Alhamdulillah dapat jugak. tq dear! :)


Tak cukup kat ym ngan mespes, ade no tepun kan... So, SMS jelaaa. Hahha.. gatai la aku ni. *aku memang dah suke kat die pun time ni.. Ssssshhh! tpi aku pandai cover punye :D. Tapi alangkah sedih nya sebab kadang² mesej aku tak di replykan nya, die memang jenis yang memang tkde kedit, so nak buat cane kan. Huhhhu.. Penah jugak dulu kitorang lost contact, tetibe je tak berhubung antara satu sama lain, ade sebab² yang tertentu la kan.. :)


Lastly awal tahun lepas kitorang rapat balik.. Hehhe. Aku mesej die balas, mesej lagi die balas lagi, mesej lagi die balas lagi.. Haaaaa, ade chance la ni kan. heee :D. So, makin hari amakin rapat kitorang ni.. Sampai la bulan 3 aku kene kem PLKN Kem Paya Indah. Sedih woooo nak tinggalkan mak abah, nak tinggal kan katil, bantal.. :( Especially dia! :(( Menangis aku malam tu, dahla kat dalam kem tak dapat pegang fon, macam mane nak contact nnti. :( macam² perkara bermain kat dalam fikiran aku time tu. Huhhu.. Bile dah kat kem terasa rindu yang teramat sangat sehinggakan aku asyik terdengar dengar bunyik hp, padahal hp takde. Huhhu.. 


Tapi alhamdulillah masih ade kesempatan lagi aku nak berhubung dengan die, kebiasaanya hari rabu or selasa aku mesti call die. Hehhe.. Gune i-Talk laaa beb! nak gune duit syiling mahal sangat, sempat tanye dah makan ke belum je. Huhhu.. If i-Talk siap aku tanye mak ayh dan makan ke belum. Hahaha :)) Alhamdulilllah sepanjang aku kat dalam kem dulu dia setia menunggu aku, ceeewwwaah! Hehhe.. And lastly sampai la ke hari ni. Aku bersyukur sangat² die slalu ade dengan aku. Mungkin Allah kirimkan die buat aku untuk aku jage die, belai die, sayang die sebagai peneman hidup aku. Insya-Allah ape yang Allah beri ni aku gune n jge sebaik mungkin.. Walaupun banyak dugaan, rintangan, cabaran yang kami lalui alhamdulillah sampai ke hari ni.. Semalam genap 9 bulan kami bersama. Insya-Allah dengan berkat Allah S.W.T hubungan kami kekal hingga jadi suami isteri, mak abah, atok nenek nilah impian kami. Insya-Allah.. Korang semua doakan ya ape yang kami impikan akan jadi kenyataan. Insya-Allah. Amin..


Ni lah koleksi kenanga yang ade kat aku.. :) tq sayang for everything.. I LOVE YOU SOOOO BLOOOODY MUCHHH MUCH MUCH MUCHHHH! 






Saturday, February 5, 2011

Ketakjuban.

Assalamualaikum W.B.T

Kenape malam ni aku rase sangat membosankan ni. Huhhu.. Okay laa, Jum kite share story ni. Seperti mana yang korang tahu, *ceh! mcm ramai je folower. Hahaha.. Aku ni kan fanatik HUJAN!, bagi aku hujan ni memang best la music yang dorang bawak ni. Nak kate rock tak rock, slow tk slow sangat, jiwang pun tak jiwang sangat. Hahah.. Meh sini aku cite serba sedikit latar belakang diorang ni.

NOH - Aku tahu yang noh ni dulu hoppers, sape tahu kumpulan MIX? haaaa.. die la yang tukang rap nye. Hohho.. Noh ni kreatif orang nye, Aku penah tengok ade satu kisah ni menceritakan kehidupan noh. Die memang minat music, dari sekolah rendah lagi dah start main. Semua lagu hujan dari 1st ep 123 go!, 2nd ep check check rock rock, 1st album 'HUJAN, 2nd album 'MENCARI KONKLUSI', sampai la ke 3rd album 'LONELY SOLDIER BOY'. Semua lagu die yang tulis.. kepada noh, teruskan usaha. Anda sangat diperlukan dalam industri music Malaysia.

AG COCO - ag selaku lead gitar band ni macam penyeri band ni. Yelaa, tukang goreng la katekan. Hohhho.. AG ni dulu guitarist band COCO yang sangat top dengan lagu mengintai langit. Kalau tengok koleksi Gadget AG perghhh! Jeles gile woooo.. AG ni jugak yang punya idea untuk menubuhkan HUJAN, AG jugak ade main untuk tribute P.Ramlie feat ngan azlan & typewriter mendendangkan lagu jeritan batinku. Hohho. AG, if kau tkde. Tk jadi la HUJAN ni kan.. Hehhe.

Dimas - Die ni selaku pemain kekunci HUJAN. Dimas ni dulu bassist hujan, tapi die balik kg sebab nak kawin kuttt. So, die tinggalkan HUJAN buat seketika. Dan tempat beliau digantikan dengan duke. Yang aku tahu, dimas ni bos tempat noh keje dulu.. Apetah name tempat tu, aku pun lupe. Noh sound engineer kat studio tu.. So, dari situ la dimas mengofferkan dirinya main bass untuk HUJAN.

AM - Am? Macam name aku pulak kan. Hahaha... Am ni drummer bagi HUJAN. Aku suke tgk am ni, bile perform rilek jeee.. Cara permainan nye kemas je. Macam lagu obsesi, bip drum tu lagu tapi die main kemas je dalam keadaan selumber. Hohho.. Am ni dulu drummer api band yang popular dengan lagu 'aku pemuzik indiependent'. Secara ringkas nye aku suke tengok Am ni. Hohho

Ni la yang aku tahu serba sedikit tentang HUJAN. Untuk HUJAN, Gud luck! aku suke music korang.. teruskan menaikkan name korang. Korang best! Insya-Allah aku always support korang. Aku teringin sangat nak ade band macam korang, tapi belum ade rezeki lagi kan. Huhhu.. Tapi tkpelaa, Aku cube usaha lagi, dalam band ni perlukan persefahaman antara bandmate. Susah nak dapat wooo. Alhamdulillah buat mase sekarang aku ngan bandmate aku okay.. Untuk band kitorang, kitorang tengah siap kan 1st single. Tak lame lagi siap la kuttt. Insya-Allah.. :)

Friday, February 4, 2011

School Holidayy!

Assalamualaikum W.B.T

Seperti yang korang sedia maklum, hampir sebulan aku tidak update kan blog rasmi aku ni. Memang banyak keje wokk, busy gilerrrr!! :D. Yelaaa, cuti pun macam tak cuti kan, g sane la sini laaa. Citu pun tinggal berbaki 2 hari dari sekarang.. Sekejap nye la rase nye. 

Bile cuti sekolah memang banyak la homework, tu yang memang adat bersekolah. Alhamdulillah kesemua *yang aku ingt je dah siap KECUALI muet. Hahaha.. Malas gilenye sangat nak buat muet tu. Adoiiii, nak kene bace 5 kali baru la paham ape die nak, tu pun if paham. If tak duk melangop jela sambil menikmati muzik yang kedengaran kat halwa telinga ni haaa.. B.Melayu dah siap, Geogggg ade tak ey? Hurmmm.. Pp? Adoiiii, macam ade je Pn Jamilah bagi latihan bout akta. Weiii korang, pening ouh nak hafal akta akta ni.. Pastu banyak cabang lagi pulok tu. Takpela, namenye pun belajar kan.. :)

Hari isnin yang lalu bersamaan dengan 31 januari 2011/26 safar 1432 kitorang 6a5 konvoi g bagan woooo.. Tapi kurang best sebab cik ira kesanyangan aku tak dapat ikut.. HUwaaaaa!!! :((. Takpelaaa, hari lain kite jumpe lagi ey yang.. Huhhu. Macam macam aktiviti kitorang buat kat sane, main bola laaa.. BBQ! :D, mandi mandi, mancing mancing. Haaaa.. Aku rase last aku mandi pantai time aku darjah 6 kuttt. Sekarang dah tingkatan 6. Yoo! sangat lame tempoh mase tu. hohho.. *if nak tgk pic kat fb la eyy..:D

Macam mane dengan cuti korang? Mesti lgi best kan? Hurmmm.. Okaylaaa, malas nak update panjang panjang, ketandusan idea dah ni. Hahaha.. *mcm mane nk jwb exam nnti tk thu nak buat essay. Hahaha.. Okay laaa. Bubbye kalian. Assalamualaikum. :)

Friday, January 21, 2011

Need a Comment. :)

Ouhhhh bintang
tika aku dalam buaian cintamu
kau sakiti hati aku
pernah kah kau mengerti
bahwa diriku tersiksa sendiri

ouhh bintang
kau pergi tinggalkan aku sendiri
di mana ku kan cari ganti sepertimu
hilang suda tempat tuk ku bermanja
hilang segala ilusi dan bayangan
datang bagai mimpi
yang dulu kita nikmati bersama

kungkin kau lupa
sehingga kau sanggup buat ku begini
dilinangi airmata suci sepanjang waktu
demi menunggu cinta yang telah pergi

bagaikan mimpi jadi realiti
kau datang kembali padaku
memeluk tubuhku dengan penuh kasih sayang
yang pernah kau curahkan dulu..

Sunday, January 16, 2011

Bekuan rindu yang cair..

Assalamualaikum W.B.T

Hari hari Ahad bersamaan dengan 16 januari 2011 bersamaa 11 safar 1423H. Tanggal 16 ni memang aku akan selalu ingat pada setiap bulan. Yupp, tarikh ni amat bermakne bagi aku. Tapi sayang nye hari yang aku sangaka kan sangat bahagia dan sangat seronok bertukar menjadi hari yang suram walau pada mulanya hari ni de penuhi dengan gelak tawa riang girang. Keadaan yang aku sangka akan berkekalan sepanjang hari akhirnya berubah sekelip mata saja.

Mungkin sebab kata²,perbuatan,pengayaan aku yang telah menjadi punca besar kenapa ape yang aku harap kan ni tidak tercapai. Aku tidak tersedar akan ketelanjuran itu,namun dalam ketidaksedaran itu aku dapat rasakan yang sesuatu di dalam hatinya telah terbuku hinggakan tingkah laku dan tutur kata yang membuatkan aku ketawa dan tersenyum bertukar menjadi tangisan jiwa dan tahanan airmata. 

Aku dapat lihat dari mata nya yang dia menahan airmata daripada jatuh mengalir ke pipi, di dalam limpahan airmata yang terikat di kelopak mata kanan dan kiri nya tersurat sejuta rasa yang terpendam yang aku sendri tidak tahu apa isinya. Ingatkah kau waktu kita berjalan di tepian tasik,kita melihat ciptaan² Allah hidup dengan caranya. Waktu itu kita berasa sangat tenang dan gembira hinggakan leka di buai masa yang di umpama emas.

Seringkali kita berpanah lidah,seringkali itu lah aku teringatkan detik² indah bersama mu wahai kasih. Aku tk sanggup melihat kau sedih, kau menangis, kau muram, kerana aku juga akan merasa seperti mu. Aku merelakan hati ku di biar begitu sedangkan kau lagi sibuk dengan acaramu. Aku cuba untuk memahami dirimu,biar aku sering di sakiti asalkan kita akan mengecapi bahagia di akhirnya. Sudah beribu janji yang kau taburkan dengan sejuta pengharapan agar kita akan bersama ke akhirnya. Aku cuba untuk menenangkan hati ku agar tidak lagi airmata jatuh mengalir ke pipi lantas membashi papan kekunci ini. Aku akan cuba memahami dirimu agar kita akan saling memahami untuk kita mencorak lagi dunia yang akan kita jelajahi bersama.. 

Jangan korang ingat aku ni mat jiwang or something like that yaa. Saje je aku post benda ni sebab bosan tak tahu nak buat ape. :)

Wednesday, January 12, 2011

Sepintas..

Assalamualaikum W.B.T.

Halooooo?? Hehhe.. Okay laaa, just nak bgthu aku busy skrg ni. So, soriii.. Act banyak bende nak d cite kan ni. Tapi waktu tak mengizin kan, Macam Cikgu Azhar cakap. "kite tak sedar yang kite banyak buang masa, kalau membazir air boleh la kite sedar.." *ni yang 1st. yang 2nd "kite jugak tak sedar yang kite semakin tua dan semakin dekat dengan STPM..". Okay laaa. Sampai d sini saja yaaa. If ade mase nnti aku update eyy.. Bubbyeee! Assalamualaikum.

Sunday, January 2, 2011

Experience.

Assalamualaikum W.B.T..

Uwah liriknya penuh bulan
Bintang mentari lengkap
Tapi kecundang akhirnya
Kerna terlalu menghaaaarap

Kasihnya tak diperlukan
Berjuta rangkap puisi yang ditulis
Khaaas buat kekasih hatinya

Ku hanya mahu nikmati denganmu
Bahgia oh bahgia oh bahgia
Bahgia oh bahgia oh bahgia


Kau mungkinkah kau bermimpi
Punyai bidadari yang bisa bawakan
Kau terus ke alam seakan syurga

Ku hanya mahu nikmati denganmu
Bahgia oh bahgia oh bahgia
Bahgia oh bahgia oh bahgia
 
Wooo

Ku hanya mahu nikmati denganmu
Bahgia oh bahgia oh bahgia
Bahgia oh bahgia oh bahgia
Bahgia oh bahgia oh bahgia
Bahgia oh bahgia oh bahgia

Wooo
Mesti korang sume duk tetanya tanya kan ape laa ats ni. Nak kate lagu tk penah denga. 
Hahha.. Ni lagu BAHGIA hasil ciptaan noh dari band hujan. Layan la jugak lgu ni kan. Hehhe.. 
So, sape yang belum denga sila² la mendengarkan nya yaaa.. :). Hurmmm.. sudah sekian lama
jugak aku tak update blog ni kan. Kesibukan yang teramat telah melandai diriku ini laaa... Huhhu.
Maklum laaa, sibuk dengan kerja.. Pergi pagi, balik petang. Pastu bile malam dah penat terus 
tido. Macam tu pada hari² seterusnya.
 
Dalam masa cuti sekolah yang lalu, macam² pengalaman aku dapat bile kerja ni. 1st dulu aku
kerja kat Pullman Putrajaya Lakeside, aku tak sorang.. ade la ayen n anak buah die skali kerja
satu tempat. Hohho, mule² nak masuk keje tu memang syok gle beb! Dengan tk thu ape keje 
yang kitorang kene buat, pakai terrrrrrrjah je.. Bile sampai je, kitorang d suruh ikut bro botak 
depan ni. HAHHA. *Sori tekasa sikit. :D. Die A.M F&B..So, kene la hormat sikit kat die.. Hohho.
Bile naik je, Okay. Die kate kat kitorang "g jumpe hafiz atau loga,tanye die ape nak buat." Aku
dah blurr dah. Dah la kat restoran, punye ramai orang.. Kitorang pun duk tepinga pinga tak tahu
nak buat ape...
 
Finally Bro hafiz ni pun datang kat kitorang n die suh 'buzzing'. Korang tahu tak ape tu buzzing? 
g carik kat google. HAHHA. if tk jumpe jugak bru tanye aku. Hehhe.. Okay laaa, hari 1st keje tu 
memang seronok jugak sebab belum rase lgi sendi² tu begegar. Hahha..Bile hari ke-5 aku kerja, 
dah rase dh sume urat² aku macam tegang sgt, beli gerak je sakit.. Nak nangis ouh rase time tuu.
Tak sanggup dah nak keje.. Huhhu. Hari ke-6 aku keje, aku masuk shift petang.. Tak brape lame
aku masuk keje, tetibe dapat call dari Cyberview Lodge Resort&Spa suh datang keje besuk.. 
Sebelum ni pun aku penah keje kat situ, tapi die kate tunggu call. Alhamdulillah dapat jugak 
call tu. :)
 
Pada keesokan harinya pun aku mula bertugas kat Western Kitchen Cyberview Lodge Resort&Spa. 
Alhamdulillah la keje kat situ okay sikit. Kerja takdela teruk sgt, keje duk maaaaasak je. Hahha..
perut lapa makan, bile makan je perut mesti lapa. Hahha.. Memang seronok la keje kat situ..
Chef nye pun semua okay², keje tk kene maki hamun, tkde rushing.. Rilekkkkk je. Keje yang kat 
Pullman tu aku biar mcm tu je. Hahha.. Sonok² keje tk sedar dh nak bukak sekolah. Hahha.. 
Dun woryy, aku dah resign dah. Nak smbg bljr balik. If boleh la aku memang tanak keje hotel.
Korang sume doa² la ey.. :) Aminn.. 

Besok dh start skolah dah. Azam barula ni konon nye. Hehhe.. Aku nak cube serius, thn ni nak 
STPM, tak boleh main² dah, ni jela peluang yang aku ade skrg ni. Aku nak buat btl², Mak, Abah, 
Abang, Kakak, Ira tolongggg!! Tolong support yaaa! Insya-Allah if ade rezeki dapat masuk U. 
Aminn... Okay la semua, ngantok dah laaa. Huuu.. Besok nak skolah :D. Orang tu yelaa dah tk 
skolah, siap cakap lgi 'SAYA BUKAN BUDAK SEKOLAH!' Hahha. tkpe, rest cukup² yaaa. Lepas
ni nak smbg study lgii.. Okay, Selamat Malam.. :) Bubbyee..